Koning Filip I

Filip 1

SINT-LIEVENS-HOUTEM – Koning Filip I bezocht gisteren de Houtemnaren die in het Warandepark een promotiestand hadden opgezet rond de Houtemse winterjaarmarkt De kersverse koning toonde sterke belangstelling voor de jaarmarkt die Unesco Werelderfgoed is.

Ruim vierhonderd Houtemnaren waren naar het Warandepark gekomen om mee vorm te geven aan de jaarmarktstand die voor de derde keer op rij tijdens de nationale feestdag werd ingericht in het Warandepark. De Haflingervereniging bracht sierlijke paarden en koetsen mee, het Centrum voor Rundveetelt (CRV) troonde zes verschillende raskoeien naar Brussel en Houtem liet er diverse streekproducten proeven, onder meer geitenkaas van boerderij De Volle maan, hoeveproducten van de Vierhoekhoeve, witlof, Livinus bier en mousserende wijn van de Vlierzeelse wijnbouwer Marc Van Den Driessche. Voor de ambiance zorgden de Aalsterse tractortroubadour Antoon en de Houtemse rockband De Kröners.

Koning Filip had beloofd om de Houtemse stand met een bezoek te vereren en hij hield woord. Even voor acht uur gisteravond arriveerden Koning Filip en Koningin Mathilde, geëscorteerd door ministers De Crem en Milquet en een pak veiligheidsmensen aan de Houtemse stand. In een mum van tijd stonden meer dan tien rijen kijklustigen rond het koninklijk gevolg dat werd ontvangen door onder meer burgemeester Lieven Latoir (HN), gemeenteraadsvoorzitter Jeroen Prové (Open VLD) en schepen van markten Sofie Boeykens (NH).

Intussen had koningin Mathilde vooral oog voor de kinderen. Zo kregen de kinderen van Houtemnaar Stijn De Meyer een vorstelijke handdruk.

Koning Filip toonde meteen grote interesse voor het kwaliteitswitlof van Jan Van De Keere en Augusta Rottiers uit Zonnegem. Het vorstelijk gevolg kreeg een kist witlof overhandigd, samen met een mand streekproducten uit de Vlaamse Ardennen. De vorst kreeg het Houtems gulden boek onder de neus geschoven met het verzoek er zijn handtekening in te zetten. Na enige aarzeling en een knikje van de veiligheidsmensen, zette de koning zijn handtekening.

‘Het gebeurde allemaal vrij snel en bij wijlen wat chaotisch,’ zegt burgemeester Lieven Latoir ‘Maar we zijn erg tevreden dat onze historische jaarmarkt door het vorstelijk bezoek een enorme promotie heeft genoten. Ik heb de koning uitgenodigd naar de volgende markteditie maar officiële bevestiging hebben we niet.’

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: